Seterprodukter

Her er de fire produktene vi har å tilby fra vår seterdrift. De er alle tradisjonsrike seterprodukter slik de ble laget på “stulen” i Tuddalsfjella i gamle dager.  For å lykkes med produktene har vi fått hjelp av tidligere budeier som er tradisjonsbærere av prosessene.

Fjellsmør

Dette er smør laget av upasteurisert rømme, og smaken fra frisk fjellmelk kjennes igjen i smøret. Smøret har en sterk gul farge som skyldes stort innhold  av betacarothen. Det inneholder også mer omega fettsyrer og antioksydanter fordi kuene beiter fritt i fjellet i 900 meters høyde og får dermed i seg næringsrikt fjellgras, løv og friske urter.  (http://www.forskning.no/artikler/2008/september/194658)

Rømme

Denne blir fremstilt ved syrning av upasteurisert fløte fra frisk fjellmelk. Dette er ekte tykk og aromatisk seterrømme som “ligger” godt på spekematen og som egner seg til god gammeldags feit rømmegrøt.

Knaost

Mager gjæra surmelksost, modna og tilsatt karve. Denne osten er i “familie” med pultosten, men kokt opp med nysilt melk til en glatt smørbar konsistens, noe lik smøreost.

Fjellost

Er en usalta mager halvfast lagringsost. Tradisjonelt blir denne osten lagt i saltlake av forbruker fra to dager og oppover før konsumering. Dette er en ost vi har under utvikling men som vi foreløpig ikke har godkjenning på av mattilsynet grunnet manglende lagringsmulighet. Håper å få dette til i løpet av året.

ÅttePotterRømme informasjon

ÅttePotterRømme er et foretak som driver med foredling av all kumelk fra egen besetning hele året.

Foredlingen foregår på Finnvollen seter i Tuddal i Telemark, og på gården i Sande i Vestfold om vinteren.

Åpningstider Finnvollen Seter

Onsdag, lørdag og søndag
kl. 12 - 16.

Stengt for publikum fra 31. Juli.

Åpningstider Gården i Sande

Etter avtale

Kulturlandskapspleie

Besøk gjerne Kulturlandskapspleie.no for mer informasjon om oss.